Vind de dichtstbijzijnde garage

Fietsendragerhaak

Houdt u van fietsen, maar mag uw auto volgens de voorschriften van de autofabrikant
geen aanhangwagengewicht trekken? Dan verhelpt de fietsendragerhaak van Brink uw probleem.
Met dit systeem mag en kunt u niet trekken, maar wel dragen.
Steeds meer fietsendragers passen op deze draagoplossing. 
 

 

Speciaal voor hybride / elektrische auto's en voor kleine stadsauto's

 

Innovatie

Als fietsliefhebber en bezitter van een elektrische of hybride auto kunt u nu toch aan uw hobby toekomen.
Door een gebrek aan vermogen, overbelasting van het accupakket of overschrijding van de CO2-uitstootnorm kunnen de meeste milieuvriendelijke auto’s dan wel geen horizontale treklast aan, wat verticale draaglast betreft is het een ander verhaal. Vanuit dat gegeven ontwikkelden we voor u een draagversie van de afneembare trekhaak, de fietsendragerhaak.

 

Gebruiksgemak

De fietsendrageroplossing is zeer eenvoudig in gebruik. Bij de vergrendeling van deze diagonaal afneembare draagoplossing steekt u de kogel met een horizontale beweging in de huls. Door de bal van de kogel vervolgens licht naar beneden te drukken vergrendelt deze vanzelf. Twee handelingen zijn ook genoeg om de kogel weer te ontgrendelen. Door met uw hand de draaiknop eerst naar de kogel te duwen en daarna met de duim in een vloeiende beweging naar beneden te draaien ontgrendelt de kogel al. Vervolgens kunt u deze afnemen.

De gebruiksvriendelijkheid wordt extra vergroot door de draairichting van de knop. Deze heeft een neerwaartse beweging, waardoor uw hand bij bediening van de knop wegdraait van de bumper van de auto. Hierdoor ontstaat er steeds meer ruimte voor uw hand tussen de bumper en de draaiknop om de ontgrendeling probleemloos uit te voeren.

 

   

De draaiknop op de kogel van de fietsendrageroplossing heeft een ergonomisch design. De knop, SmartTurn™ genoemd, is comfortabel te bedienen doordat uw vingers, hand, pols en arm een natuurlijke houding hebben bij het vastpakken van de draaiknop. Hierdoor kunt u bij de ontgrendeling met een minimale krachtsinspanning een optimale krachtoverbrenging tot stand brengen. De ontgrendeling van de kogel van de fietsendrageroplossing gaat handig en snel. Op de draaiknop worden met pijlen de twee opeenvolgende handelingen voor de ontgrendeling zichtbaar gemaakt.

 

Veiligheid

De fietsendrageroplossing biedt optimale veiligheid. Om er voor te zorgen dat u hem echt alleen gebruikt voor het dragen van een fietsendrager is er op de bal van de kogel een beveiligingsmechanisme bevestigd. Een metalen pin door de kogel heen zorgt ervoor dat er geen enkel trekobject aan de kogel van de fietsendrageroplossing gekoppeld kan worden. 
Omdat de kogel stabiel in de huls ligt, kan deze na vergrendeling nooit loskomen uit de huls.

De draaiknop is zo ontworpen dat de draairichting tegengesteld is aan de rijrichting van de auto. Zelfs in ongebruikelijke situaties is het hierdoor onmogelijk voor de kogel van de fietsendrageroplossing onder het rijden los te schieten.

 

Zichtbare vergrendeling

De vergrendeling van de kogel van de fietsendrageroplossing kunt u eenvoudig aflezen. In de draaiknop is een kleurindicatie ingebouwd, die bestaat uit kleurcodes. Groen is een succesvolle vergrendeling. Rood vraagt om een nieuwe poging.

Hoorbare vergrendeling

De vergrendeling van de kogel van de fietsendrageroplossing kunt u goed horen. Dankzij een Ergoclick™ hoort u een duidelijke klik bij het vergrendelen. Hierdoor krijgt u de bevestiging dat de kogel goed vergrendeld is.


 

 

  Innovatie

  Gebruiksgemak

  Veiligheid

 • Diagonaal of verticaal afneembaar 
 • Onderhoudsvrij
 • Anti-diefstal slot
 • Huls makkelijk bereikbaar
 • Opbergzak voor de kogel
 • Maximale (verticale) draaglast
 • Kogel eenvoudig te plaatsen
 • Zichtbare instructies voor bediening
 • Hoor- en zichtbare vergrendeling
 • Beschikbaar binnen seconden
 • Ergonomische draaiknop voor afname 
 • Veiligheidspin: uitsluitend voor fietsendragers

 

Let op het totale gewicht!
De fietsendragerhaak van Brink is zo ontwikkeld dat hij de maximale verticale asbelasting, kogeldruk genoemd, van uw auto aankan. Houd met name bij het transport van e-bikes rekening met de maximale kogeldruk van de fietsendragerhaak die onder de auto is      gemonteerd. Het totaalgewicht van de fietsen plus drager mag de toegestane kogeldruk niet overschrijden. Deze kogeldruk staat meestal vermeld op het plaatje naast de stekkeraansluiting. Een te hoge kogeldruk door overgewicht zorgt voor een overmatige            belasting van de autovering en de trekhaakbevestiging. Ook heeft het een negatieve invloed op rijeigenschappen en de stuurbekrachtiging.
 

icon-gear