Vind de dichtstbijzijnde garage

Flenskogel trekhaak

Bent u in het bezit van een bestelbus, pick up of chassiscabine ?
Dan is de flenskogel van Brink uitermate geschikt voor u. 
Deze vaste trekhaak is gemaakt voor het zware werk en wordt daarom veel gebruikt in de professionele branche.
Hij kan aanhangers met een gewicht van meer dan 3 ton met gemak trekken.

 

De flenskogel kent drie types: 

2-gats
 

De 2-gats flenskogel kunt u in hoogte verstellen als de flensplaat waarop hij gemonteerd wordt niet uit 2, maar uit 4 koppelpunten bestaat. De 2-gats flenskogel kunt u dan zowel op de bovenste als onderste 2 koppelpunten van de flensplaat laten monteren. Met name als u een bestelbus heeft, kan de in hoogte verstelbaarheid handig zijn. De 2-gats flenskogel is zo te stellen dat de achterdeuren altijd over de dissel van de aanhanger kunnen draaien. Met een flensplaat bestaande uit 4 koppelpunten, kunt u ook andere koppelstystemen (zoals  de vangmuilkoppeling, de klauwkoppeling en de kogel-pencombinatie) gebruiken. Op deze flensplaat passen de genoemde koppelsystemen precies.

 

4-gats 

Met een 4-gats flenskogel bent u er sowieso van verzekerd dat u andere koppelsystemen, kunt gebruiken op de flensplaat. De 4-gats flenskogel kan namelijk alleen worden gemonteerd op een flensplaat met 4 koppelpunten. De 4-gats flenskogel is voor u geschikt als u geen behoefte heeft aan in hoogte verstelbaarheid.

 

Verlaagde 4-gats 

De verlaagde 4-gats flenskogel is ideaal voor u als uw bestelbus, pick up of chassiscabine hoog op de wielen staat. Het hart van de kogel blijft hierdoor voldoen aan de wettelijk gestelde eis. Vanaf de grond gemeten moet deze ook vol beladen op 36 tot 42 centimeter hoogte blijven.

 

 

  Voordelen

  • In hoogte verstelbaar
  • Permanent beschikbaar
  • Voor het zwaardere werk
  • Uitwisselbaar voor andere koppelsystemen
icon-gear