Vind de dichtstbijzijnde garage

Uw vragen

De levensduur van een distributieriem hangt af van het merk en het model van uw auto, en van het gebruik van uw auto . Elke autofabrikant geeft aan na hoeveel jaar of kilometer de riem vervangen moet worden. U kunt als basisregel gebruiken dat de distributieriem uiterlijk elke 5 jaar moet worden vervangen. Als u veel kilometers per jaar aflegt, moet u zich houden aan de kilometerlimiet, meestal tussen de 70.000 en de 100.000 km, wanneer u deze limiet eerder bereikt dan de limiet in tijd.

Als de distributieriem is beschadigd, moet hij natuurlijk eerder worden vervangen.

Kijk altijd in het onderhouds- of instructieboekje van uw auto voor het geadviseerde vervangingsinterval van de riem. Kom naar een van onze garages als u er niet zeker over bent. 

 

Waarschijnlijk zijn de schokdempers van uw auto versleten of beschadigd. Goed werkende schokdempers voorkomen overmatig overhellen in bochten en duiken bij het remmen. Elke auto helt een beetje over in bochten. Maar als u merkt dat het rijgedrag van uw auto is veranderd, laat de wielophanging dan altijd door een technicus controleren.

Als niet alle onderdelen van de wielophanging in goede staat zijn, rijdt uw auto minder goed en, nog belangrijker, kan uw veiligheid in het geding zijn.

U kunt dit aan de buitenkant zien doordat er een olielek is op de schokdemper. Indien deze vettig is en kleverig, dan is de kans groot dat hij beschadigd is.

De normale slijtage van een schokdemper kan ook worden opgespoord door het gedrag van uw wagen. Schokdempers in slechte staat leiden tot: het zweven van de wagen in de snelle bochten, een verbreding van de baan in de bochten, teveel steigering bij het acceleren (in het bijzonder indien de wagen geladen is), het sterk duiken bij remmaneouvres en een verlenging van de afstand om te vertragen, een abnormale slijtage van de banden, het springen van de wielen in de bochten, geklapper op de oneffenheden of op verkeersdrempels, zijdelingse windgevoeligheid, trillingen aan het stuur, une aantasting van de parallelliteit. Elk van deze symptomen wijzen erop dat u dit ernstig moet nemen. Wacht niet om uw schokdempers en uw ophanginsysteem te laten controleren bij uw net.

Ja. De Eurorepar Car Service-garages zijn voorzien van de juiste apparatuur en beschikken over de benodigde kennis om alle automerken te repareren. Dus wij kunnen u altijd helpen, ongeacht welk merk u rijdt! Vind de dichtstbijzijnde garage en neem contact op.

Als het waarschuwingslampje accu op het instrumentenpaneel brandt, laadt de accu mogelijk niet goed op. Het kan zijn dat de dynamo niet goed werkt of dat de accu moet worden vervangen.

Als het lampje brandt, is het belangrijk de accu door een van onze technici te laten controleren. Als de accu niet goed meer werkt, kunt u de motor mogelijk niet meer starten.

 

icon-gear