Vind de dichtstbijzijnde garage

Uw vragen

De extra mistlampen vooraan zorgen inderdaad voor een krachtiger verlichting in geval van mist of van heel hevige regen. In andere gevallen kunnen ze de andere gebruikers hinderen. De rode, zeer krachtige mistlamp mag nooit worden gebruikt als het regent, want deze verblindt en hindert de gebruikers achter u. Gebruik deze enkel in geval van mist en denk eraan om ze te doven van zodra de weersomstandigheden verbeteren.

Het merendeel van de airconditioningsystemen beschikt over een filter die de mogelijkheid biedt om de micropartikels, de pollen of andere onzuiverheden tegen te houden. Maar het circuit  werkt gedeeltelijk in een vochtige omgeving, terwijl de filter verzadigd is, er kunnen zich bacteriën en micro-schimmels ontwikkelen en zich verspreiden in het circuit en hardnekkige slechte geuren met zich meebrengen. Bij EURO REPAR CAR SERVICE zullen wij u antibacteriële en schimmelwerende behandelingen aanraden, preventief of om het probleem te behandelen, nadat de filter werd vervangen.

Er is hier sprake van om het koelgas te vervangen in het circuit, dat zijn initiële kwaliteiten verliest en het niet langer mogelijk maakt om de lucht die wordt aangevoerd in de cabine na enkele jaren correct te koelen. De handeling bestaat erin om het oude gas, dat zal worden gerecycleerd te extraheren, en om vervolgens het systeem volledig te controleren en te reinigen, alvorens te herladen met een nieuw gas. Deze handeling vereist heel wat expertise en een specifieke uitrusting en mag enkel worden uitgevoerd door een erkende professional. Om te genieten van een optimale werking raadt EURO REPAR CAR SERVICE u aan om uw airconditioning om de 2 jaar te herladen.

Neen. Het koelgas R134a aanwezig in het airconditioningcircuit blijkt heel vervuilend eens het in de atmosfeer terecht komt, want het draagt bij tot het broeikaseffect en de opwarming van het klimaat. Met het oog op deze ecologische risico’s  zijn de normen met betrekking tot het airconditioningsysteem heel streng geworden,

in het bijzonder inzake het recycleren van de gassen, de verplichte opleiding van het personeel en de conformiteit van het materiaal aanwezig in de ateliers. Het gasherlaadsysteem moet voortaan worden erkend door een onafhankelijke certificeringsinstelling, en de hoeveelheden gas die worden gebruikt voor elke interventie moeten worden aangegeven bij een officiële instantie. Bij EURO REPAR CAR SERVICE zijn alle ateliers die onderhoud aanbieden van airconditioningsystemen officieel erkend.

Ja. Wanneer u een afspraak voor een onderhoudsbeurt bij ons maakt, hoeft u alleen maar te melden dat uw auto nog onder garantie is. Wij zorgen er dan voor dat het onderhoud conform de voorschriften van de fabrikant wordt uitgevoerd. Uw garantie blijft van kracht zolang u uw auto maar volgens deze voorschriften laat onderhouden, ongeacht bij welke garage dit gebeurt.

icon-gear