Vind de dichtstbijzijnde garage

Terug

APK APK

Maak voor de volgende APK bij ons een afspraak

Zodra uw auto een bepaalde leeftijdsgrens heeft overschreden, moet hij volgens de wet APK zijn goedgekeurd. Deze periodieke keuring garandeert dat uw auto in staat is om aan het verkeer deel te nemen en dat hij aan de veiligheids- en milieunormen voldoet.

Als u de APK voor uw auto bij een EUROREPAR Car Service garage laat uitvoeren, kunt u erop vertrouwen dat hij door een erkende APK-keurmeester wordt gekeurd.

Als uw auto wordt afgekeurd, kunnen wij direct de benodigde reparaties uitvoeren. De herkeuring is dan gratis.

Het advies EUROREPAR Car Service

  • Er zijn een aantal eenvoudige controles die u zelf kunt uitvoeren voordat u uw auto naar een EUROREPAR Car Service garage brengt voor de APK.

  • ... Controleer de verlichting. Zowel de koplampen als de richtingaanwijzers, de zijknipperlichten en de achterlichten moeten correct werken.

  • ... Controleer de velgen en banden. Beschadigde velgen kunnen een reden zijn uw auto af te keuren. Bovendien moet het profiel van de banden minimaal 1,6 mm diep zijn. Het is raadzaam de banden al eerder te vervangen.

  • ... Controleer de remlichten.

    Als u het rempedaal intrapt, moeten de rode remlichten gaan branden. Controleer dit samen met iemand anders of parkeer uw auto met de achterzijde dicht tegen een muur of een reflecterend oppervlak.

  • ... Controleer de kentekenplaten. Reinig ze en zorg ervoor dat het kenteken goed leesbaar is.

  • ... Controleer de vloeistofniveaus. Een te laag niveau van de ruitensproeiervloeistof, de motorolie of het brandstofadditief kan een reden zijn uw auto af te keuren. Vul de niveaus bij voordat u uw auto laat keuren.

  • ... Controleer de ruitenwissers. Als de ruitenwissers strepen achterlaten op de voor- of achterruit, kan uw auto worden afgekeurd.

Uw vragen

Tijdens een technische controle op voorhand bij EUROREPAR Car Service worden alle punten die op de planning staan van de technische controle nagekeken, meestal in minder dan een uur tijd. Deze controlepunten hebben betrekking op een twaalftal grote hoofdstukken: identificeren van het voertuig, remmen, stuurinrichting, beglazing, verlichting/signalisatie, ophanging/assen, wielen, koetswerk/structuur, interne veiligheidsuitrusting, voeding/brandstof, uitlaat en ten slotte vervuiling.

Sommige van de gecontroleerde punten die verband houden met veiligheid en milieu dienen verplicht hersteld te worden indien ze niet conform zijn. In dit geval moet uw wagen een verplicht controleonderzoek ondergaan eens de herstellingen werden uitgevoerd. Om onaangename verrassingen te vermijden en om de kost van een controleonderzoek te vermijden opteert u best voor een technische controle op voorhand bij EUROREPAR Car Service!

Indien u dat wenst, kunnen wij snel de nodige aanpassingen of herstellingen doen die nodig blijken na de controle op voorhand. Van zodra uw wagen in orde werd gebracht in onze werkplaats, volstaat het om rustig naar de technische controle te gaan … en om er in één keer door te geraken! Indien u dat wenst, kan EUROREPAR Car Service u voorstellen om dit in uw plaats te doen en om met uw wagen naar een erkend controlecentrum te gaan *.

* De beschikbaarheid van deze dienst moet lokaal gecontroleerd worden bij uw EUROREPAR Car Service garage.

icon-gear