Vind de dichtstbijzijnde garage

Terug

Distributieriem Distributieriem

Kom naar ons toe voor het vervangen van de distributieriem

De distributieriem zorgt ervoor dat de bewegingen van de zuigers en de kleppen in de motor synchroon lopen. Als de riem breekt, kan de motor zwaar beschadigd raken.

De fabrikant van uw auto geeft aan na hoeveel jaar of na hoeveel kilometer de distributieriem moet worden vervangen. Dit verschilt per auto. Volg dit advies altijd op, want het is moeilijk te voorspellen wanneer een distributieriem zal knappen.

Over het algemeen adviseren fabrikanten de riem elke 70.000 tot 100.000 km te vervangen. Bij sommige auto's moeten samen met de distributieriem ook andere onderdelen, zoals de waterpomp, worden vervangen.

Het advies EUROREPAR Car Service

  • In landen met een erg warm of erg koud klimaat of bij sterk variërende temperaturen kan de distributieriem sneller slijten.

Uw vragen

Neen. Er wordt sterk afgeraden om de aanbevolen kilometerstand te overschrijden zonder dat de distributiekit, de riemkit en de wieltjes werden vervangen. Door u deze marge toe te kennen,

riskeert u het leven van uw motor in gevaar te brengen. Denk eraan dat een breuk onherstelbaar kan zijn en in alle gevallen aanzienlijke kosten met zich kan meebrengen. Respecteer nauwgezet de aanbevelingen van de constructeur.

De levensduur van een distributieriem hangt af van het merk en het model van uw auto, en van het gebruik van uw auto . Elke autofabrikant geeft aan na hoeveel jaar of kilometer de riem vervangen moet worden. U kunt als basisregel gebruiken dat de distributieriem uiterlijk elke 5 jaar moet worden vervangen. Als u veel kilometers per jaar aflegt, moet u zich houden aan de kilometerlimiet, meestal tussen de 70.000 en de 100.000 km, wanneer u deze limiet eerder bereikt dan de limiet in tijd.

Als de distributieriem is beschadigd, moet hij natuurlijk eerder worden vervangen.

Kijk altijd in het onderhouds- of instructieboekje van uw auto voor het geadviseerde vervangingsinterval van de riem. Kom naar een van onze garages als u er niet zeker over bent. 

 
icon-gear