Vind de dichtstbijzijnde garage

Terug

Wielophanging Wielophanging

Laat altijd een deskundige naar de wielophanging van uw auto kijken

De wielophanging van uw auto bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder draagarmen en stangen. Maar de twee belangrijkste onderdelen zijn de veren en de schokdempers. Veren hoeven in de meeste gevallen nooit vervangen te worden, behalve als ze beschadigd zijn geraakt. Schokdempers echter zijn constant in beweging en zijn dus aan slijtage onderhevig.

Als u veranderingen opmerkt in het rijgedrag of de wegligging van uw auto, laat dan een EUROREPAR Car Service garage de wielophanging van uw auto controleren.

Het advies EUROREPAR Car Service

  • Bij sterk versleten schokdempers worden de banden zwaarder belast, waardoor ze sneller slijten. Als u merkt dat de banden van uw auto snel slijten, vraag dan een deskundige technicus de schokdempers te controleren.

Uw vragen

Waarschijnlijk zijn de schokdempers van uw auto versleten of beschadigd. Goed werkende schokdempers voorkomen overmatig overhellen in bochten en duiken bij het remmen. Elke auto helt een beetje over in bochten. Maar als u merkt dat het rijgedrag van uw auto is veranderd, laat de wielophanging dan altijd door een technicus controleren.

Als niet alle onderdelen van de wielophanging in goede staat zijn, rijdt uw auto minder goed en, nog belangrijker, kan uw veiligheid in het geding zijn.

U kunt dit aan de buitenkant zien doordat er een olielek is op de schokdemper. Indien deze vettig is en kleverig, dan is de kans groot dat hij beschadigd is.

De normale slijtage van een schokdemper kan ook worden opgespoord door het gedrag van uw wagen. Schokdempers in slechte staat leiden tot: het zweven van de wagen in de snelle bochten, een verbreding van de baan in de bochten, teveel steigering bij het acceleren (in het bijzonder indien de wagen geladen is), het sterk duiken bij remmaneouvres en een verlenging van de afstand om te vertragen, een abnormale slijtage van de banden, het springen van de wielen in de bochten, geklapper op de oneffenheden of op verkeersdrempels, zijdelingse windgevoeligheid, trillingen aan het stuur, une aantasting van de parallelliteit. Elk van deze symptomen wijzen erop dat u dit ernstig moet nemen. Wacht niet om uw schokdempers en uw ophanginsysteem te laten controleren bij uw net.

icon-gear